Helpcentrum - Huurder

Vind het antwoord op veelgestelde vragen

Wat is de waarborg?

De waarborg, ook wel borgsom genoemd, wordt vrij door de eigenaar bepaald. De wet voorziet geen minimumbedrag of een reglementair percentage, maar de waarborgen die op de site worden aangerekend variëren van €300 tot €2500.

Dit kan gebeuren in de vorm van een overschrijving of contant geld. Zo kan de eigenaar zich indekken voor eventuele schade die je tijdens de huurperiode hebt aangericht: gebroken borden, vergeten picknicktafel, niet uitgevoerde schoonmaak enz.

In geval van een ongeval of andere schade aan het voertuig, kan de waarborg ook door de eigenaar worden gebruikt.

Het door de eigenaar gevraagde bedrag staat op zijn advertentie in de rubriek "Voorwaarden van de eigenaar".


Wanneer krijg ik de borg terug?


Zonder de aanwezigheid van geconstateerde schade na het invullen van het innameformulier bij terugkeer, moet de waarborg aan het einde van de huurperiode volledig worden terugbetaald.

Indien er schade wordt vastgesteld, moet de eigenaar de waarborg inhouden in afwachting van het onderzoek van de veroorzaakte schade, die zal zijn aangegeven via het schadeaangifteformulier dat toegankelijk is op uw profiel in de rubriek "Mijn reizen" en vervolgens "Details van de reservatie".

Voor kleine schadevergoedingen bij lichte schade, te veel gereden kilometers, niet uitgevoerde schoonmaak of ontbrekende brandstof, geven we de voorkeur, voor zover mogelijk, ineens te betalen aan de eigenaar bij de terugkeer.