Hoe mijn camper verzekeren voor verhuur?

Yescapa is het enige platform dat je de juiste verzekering voor mobilhomeverhuur tussen particulieren garandeert. Yescapa heeft met de beste Europese verzekeraars de verzekeringscontracten op maat ontwikkeld, specifiek voor de bijzonderheden van de verhuur van mobilhomes en campervans tussen particulieren.

Elke mobilhomeverhuur op Yescapa omvat een verzekering die speciaal werd gecreëerd voor mobilhomeverhuur tussen particulieren.

Het is een tijdelijke verzekering die de jaarlijkse verzekering van de eigenaar tijdens elke huurperiode vervangt.
Dankzij dit systeem zijn zowel reizigers als eigenaren goed verzekerd tijdens de verhuur, zonder dat er administratieve stappen moeten worden ondernomen. Inderdaad, zodra de identiteiten van beide personen zijn geverifieerd en de documenten gevalideerd, zorgt Yescapa voor de rest. Van het afsluiten van de verzekering tot het opsturen van het verzekeringsdocument, onze gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over het papierwerk!
Bovendien kunnen zowel eigenaren als huurders dankzij onze aangepaste verzekeringsproducten vermijden dat hun eigen verzekeringspolissen worden beïnvloed; hun bonus malus is dus beschermd, zelfs in geval van eventuele schade tijdens de huurperiode.

De belangrijkste dekkingen van onze huurverzekering:

  • Dekking voor accidentele schade aan het voertuig;
  • Glasbreuk;
  • Lichamelijke schade;
  • Diefstal van het voertuig;
  • Brand, botsing, explosie.

De bedragen van de dekking en de franchise variëren afhankelijk in welk land het voertuig is ingeschreven. Raadpleeg onze verzekeringsproducten voor meer details.

Hoe kan je van deze verzekering genieten?

Ben je eigenaar van een mobilhome?

Deze verzekering wordt automatisch aan je voertuig gekoppeld wanneer je je advertentie aanmaakt. Upload een scan of foto van het inschrijvingsbewijs van het voertuig, het keuringsbewijs en de jaarlijkse verzekering. Je profiteert vervolgens gratis van deze verzekering voor verhuur.

Wil je graag een mobilhome huren van een particulier?

Deze verzekering is automatisch inbegrepen in je huuraanvraag. Controleer of je voldoet aan de vereisten betreft de minimumleeftijd en het aantal jaar dat je in het bezit bent van een rijbewijs voor de verzekering van het voertuig dat je wil huren.

Op Yescapa beschikken sommige voertuigen over een eigen verzekering. Dit is het geval voor professionele verhuurders en voor bepaalde particuliere eigenaren met een specifieke verzekeringspolis. Deze informatie wordt vermeld in de advertentie, en de kosten van deze verzekeringen zijn inbegrepen in de prijs op onze site.

Meer weten of de huurverzekering

Kan ik mijn camper zelf verzekeren?

Als je eigenaar bent en je je mobilhome liever zelf voor verhuur wil verzekeren, kan je je eigen huurverzekering afsluiten. Wij nodigen je uit contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij om te informeren naar jaarverzekeringen waar de verhuur tussen particulieren mogelijk is.