Helpcentrum - Huurder

Vind het antwoord op veelgestelde vragen

Wat moet ik doen in geval van pech of immobilisatie van het voertuig na een incident?

1. Verwittig de eigenaar per telefoon (sms of bellen)

Hij kent zijn voertuig het beste en zal je belangrijke informatie kunnen geven.


2. Neem contact op met de pechbijstand op het nummer dat vermeld staat op het verzekeringsattest dat je voor je vertrek hebt ontvangen.

Geef aan of het om pech gaat en vermeld de nummerplaat en het polisnummer vermeld op het verzekeringsattest. De bijstand zal je verder helpen naargelang je situatie. 

  • Als het voertuig snel kan worden hersteld, zal je (zo nodig) vlakbij de garage verblijven waar de herstellingen worden uitgevoerd, waarna je nadien je reis kan hervatten. 
  • Als het voertuig niet snel kan worden hersteld, zal de bijstand uitleggen welke stappen je moet volgen. Laat het voertuig in de best mogelijke staat, maak foto's van de binnenkant en buitenkant vul het innameformulier in het huurcontract in met de depanneur.


3. Stuur een mail naar Yescapa via contact@yescapa.be

Wat de herstelkosten betreft, zullen deze afhangen van de aansprakelijkheid die zal worden vastgesteld. Je zal door onze diensten op de hoogte worden gehouden van de procedure die zal volgen. Een minnelijke schikking tussen huurder en verhuurder voorkomt dat de verantwoordelijke partij dossierkosten van 49 euro moet betalen.