Coronavirus, lockdown, ... DE oplossing om toch te kunnen reizen: huur een mobilhome!

Reis in alle veiligheid!

De COVID-19 epidemie heeft ons dagelijks leven en de manier waarop we reizen veranderd. Het goede nieuws is dat reizen in mobilhomes en campervans het mogelijk maakt om te reizen ondanks de overheidsmaatregelen.

Reis zonder beperkingen dankzij de camper:

  • Vermijd de mensenmassa en word wakker waar je maar wilt;
  • Improviseer naargelang het weer of de evolutie van de overheidsmaatregelen;
  • Kook aan boord of geniet van een lekkere afhaalmaaltijd!

Om een mobilhome te huren met respect voor de gezondheidsmaatregelen, informeren we je over de nieuwe instructies en handelingen om in alle veiligheid te huren:

Regelmatig desinfecteren van het huurvoertuig

Netheid is altijd een van de grootste bekommernissen geweest van eigenaren bij het verhuren van hun voertuig. In de huidige context is het reinigingsprotocol van allergrootst belang. Het omvat een systematische ontsmetting van het voertuig om de gezondheid van alle passagiers te beschermen.
Een lijst van gedesinfecteerde voorwerpen maakt deel uit van de huurovereenkomst die je ter beschikking wordt gesteld. Bovendien wordt het voertuig voortaan systematisch uitgerust met de juiste reinigings- en ontsmettingsmiddelen, zodat je de oppervlakken tijdens je reis regelmatig kunt ontsmetten en zo een gezonde omgeving kunt handhaven.
Om het dagelijks onderhoud te vergemakkelijken, raden wij je aan je schoenen uit te doen in het voertuig en de leefregels te respecteren die op de advertentie staan aangegeven.

Voorzorgsmaatregelen bij het ophalen en terugbrengen van het voertuig

De maatregelen moeten bij het ophalen van het voertuig absoluut in acht worden genomen. Het dragen van een masker en een minimumafstand van 1,5 meter tussen personen wordt sterk aanbevolen. Bovendien raden we je aan de voorkeur te geven aan de papieren versie van het huurcontract, zodat de huurder en de eigenaar elk hun eigen exemplaar hebben. Het is ook aangeraden je eigen potlood mee te brengen.

Om de tijd die nodig is voor de uitleg van de werking van de apparatuur te beperken, raden we je ten zeerste aan enkele verklarende video's te raadplegen, die gratis toegankelijk zijn op het internet, met vermelding van het merk en het model van het voertuig dat je gaat huren. Dit zal je veel tijd besparen bij het invullen van de documenten en de overhandiging van de sleutels, en zelfs tijdens de reis ben je meteen vertrouwd bent met de uitrusting. Sommige eigenaren bieden hun eigen verklarende video aan en sturen die vóór de verhuur op.