Helpcentrum - Huurder

Vind het antwoord op veelgestelde vragen

Hoeveel bestuurders mogen het voertuig besturen?

Dit hangt af van de verzekering die van toepassing is op je reservatie.

De verzekering die bij de huur is inbegrepen, staat op elke advertentie vermeld. Sommige voertuigen zijn verzekerd door de verzekering van de eigenaar: deze informatie wordt systematisch gespecificeerd, evenals de verzekeringsvoorwaarden die van toepassing zijn. Maar in de meeste gevallen geniet je van een verzekering van Yescapa, die speciaal is aangepast voor verhuur tussen particulieren. 

Om te weten of een tweede bestuurder het voertuig mag besturen, stellen onze verzekeringspartners de hieronder vermelde voorwaarden:

Voor een voertuig geregistreerd in:

België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, PortugalDe verzekering dekt twee bestuurders. Het is niet nodig om de documenten van de tweede bestuurder door te sturen. Het volstaat dit aan te geven in de daartoe bestemde rubriek op de eerste pagina van het huurcontract tijdens het ophalen van het voertuig. Beide bestuurders moeten voldoen aan de verzekeringsvoorwaarden.
Verenigd-KoninkrijkEen tweede bestuurder kan gedekt worden door de verzekering. Stuur ons alle documenten door van de tweede bestuurder per mail ten laatste 72u voor vertrek. Vul nadien de gegevens van de tweede bestuurder in op het huurcontract tijdens het ophalen van het voertuig. Beide bestuurders moeten voldoen aan de verzekeringsvoorwaarden.


Deze vragen kunnen je interesseren