Helpcentrum - Huurder

Vind het antwoord op veelgestelde vragen

Hoe kan ik de bestandsgrootte en het formaat van mijn bestand optimaliseren om mijn documenten succesvol te importeren?

Alvorens dit artikel te lezen, controleer of je na verschillende pogingen, je document nog steeds niet kunt toevoegen, zelfs met een goede internetverbinding.

Om succesvol je documenten te importeren, gebruik je bestanden in jpeg-, jpg- of pdf-formaat met een bestandsgrootte van minder dan 1 MB. We kunnen de bestanden niet voor jou lichter maken, want als ze te zwaar zijn kan je ze ons niet per e-mail toesturen omdat ze niet door onze mailbox worden ontvangen.


Wat is de bestandsgrootte? 

De bestandsgrootte staat voor de hoeveelheid geheugen die nodig is om een document op te slaan.  Het wordt uitgedrukt in kilobytes (kB), wat overeenkomt met 1024 bytes. Ter informatie, 1 megabyte (MB) komt overeen met 1024 kB. Om de prestaties te optimaliseren, moet het bestand kleiner zijn dan 1 MB.


Waar kan ik de grootte en het formaat van het bestand vinden? 

Of het nu op een computer, tablet of smartphone is, je vindt de grootte in de eigenschappen van je bestand.

  • Op de computer: klik met de rechtermuisknop op het bestand > Eigenschappen (Windows) of Lees informatie (Mac);
  • Op een tablet of smartphone, of je besturingssysteem iOS (iPhone) is of niet (Android), elke versie van dit systeem is anders. Je moet de informatie over de foto opzoeken in je fotogalerij. Op de laatste versie van Android, is het een 🛈 in de rechterbovenhoek van de foto.

Hoe kan ik de bestandsgrootte verkleinen?

Er zijn verschillende oplossingen om je bestandsgrootte te verkleinen:

  • Als je bestand in pdf-formaat is: verander de resolutie van je camera of scanner. Zoek in de instellingen naar de "Resolutie" en verlaag deze alvorens verder te gaan met de foto of de scan van het document. Let op dat de beeldkwaliteit niet wordt aangetast om de volledige leesbaarheid van het document en de tekens te behouden. 
  • Als je bestand in jpeg- of jpg-formaat is: wijzig de instellingen van je scanner of camera zodat het uitvoerformaat "jpeg" of "jpg" (lichter) is voordat je de foto maakt of je document opnieuw scant. Let op dat de beeldkwaliteit niet wordt aangetast om de volledige leesbaarheid van het document en de tekens te behouden. 
  • Als je bestand geen jpeg-, jpg- of pdf-formaat is: sla je bestand opnieuw op in een lichter formaat (jpeg, jpg) en zorg er daarbij voor dat de kwaliteit van de afbeelding niet wordt aangetast, zodat de leesbaarheid van het document en de tekens volledig behouden blijft.

Deze vragen kunnen je interesseren