Bijzondere gevallen voor verzekering

De voertuigen die op Yescapa worden aangeboden hebben een specifieke verzekering voor de verhuur die wordt afgesloten door onze verzekeraar of door de verhuurder zelf. Er zijn echter enkele uitzonderingen: sommige advertenties omvatten geen verzekering en worden aangeduid met de vermelding "Speciaal geval - verzekering niet inbegrepen".

De verzekering kan niet worden afgesloten wanneer het voertuig niet voldoet aan de opgelegde kenmerken van onze verzekeraar, met name wat betreft de leeftijd, het gewicht of het land van inschrijving van het voertuig.

Als je geïnteresseerd bent in een van deze voertuigen, bekijk hier verschillende manieren om je reis te verzekeren:

  1. Vraag je verzekeraar naar de mogelijkheid om je autoverzekering tijdelijk over te zetten naar het gehuurde voertuig. Als je autoverzekering deze dienst aanbiedt, wordt je autoverzekering overgezet naar de dekking van het gehuurde voertuig.
  2. Zoek een verzekeringsmaatschappij die verzekeringscontracten op aanvraag aanbiedt. Sommige platformen bieden deze dienst aan.

Let wel dat de eigenaar van het voertuig de voorwaarden van de gekozen verzekering moet valideren. Aangezien het een verzekeringscontract betreft dat buiten onze dienstverlening valt, kan Yescapa niet als bemiddelaar optreden in geval van schade aan het voertuig tijdens de huurperiode.